PDF-bestanden bewerken

Briefpapier op klembord

Pdf-bestanden bewerken

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, maar ook nieuwe regels… Als zelfstandig ondernemer is 2020 weer een jaar vol nieuwe uitdagingen. Zo gebruik je niet meer jouw BTW-nummer richting klanten maar jouw BTW-ID. O, en maak je gebruik van de nieuwe Kleine Ondernemers Regeling? Dan breng je vanaf 2020 geen BTW meer in rekening bij je klanten, aangezien je deze ook niet meer afdraagt.

Naast alle aanpassingen die dit mee brengt achter de schermen. Moet je ook nog je communicatie richting je klanten aanpassen. Denk hierbij aan het aanpassen van je brief-, factuur- en offertepapier.

Heb jij jouw communicatiemiddelen op orde, dan gaat het waarschijnlijk alleen om wat tekstuele aanpassingen. In een Word-document is dit eenvoudig aangepast. Werk je echter met pdf-bestanden dan wordt het al wat lastiger. Hieronder volgen een aantal tips voor het aanpassen van jouw pdf-bestanden.

Betaalde software

Je kunt natuurlijk gebruik maken van betaalde software uit het Adobe pakket. Het meest voor de hand liggende is Adobe DC (Document Cloud). Met deze software kun je onder anderen pdf’s maken, wijzigen en formulieren maken.

Maar ook met bijvoorbeeld Adobe Illustrator is het mogelijk om een pdf te bewerken.

Dit is echter software die niet iedereen tot zijn beschikking heeft en waar een aardig prijskaartje aan hangt.

Online software

Ga je online zoeken dan kom je diverse online editors tegen. Veel hiervan bieden basis handelingen zoals tekst toevoegen, markeren, etc. Maar wil je meer zoals bijvoorbeeld tekst wijzigen of pagina’s uitnemen kijk dan eens naar PDF Escape of SmallPDF.

Software op je PC

De meest eenvoudige optie is het openen van je pdf-bestand in Word. Word zal en melding geven dat het pdf-bestand wordt omgezet. Hierna is het een bewerkbaar Word-bestand. Heb je jouw aanpassingen gedaan, dan sla je het eenvoudig weer op als pdf-bestand. Het enige nadeel van het omzetten naar Word, is dat de opmaak anders kan zijn dan in het oorspronkelijke bestand. Zeker wanneer dit een bestand is met veel afbeeldingen. Controleer dit dus altijd goed, nadat je het bestand hebt omgezet.

Digitaal briefpapier

Wil je jouw briefpaper digitaal gebruiken? Hier lees je hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Hulp bij het aanpassen van jouw huisstijl

Lukt het niet om met deze 3 tips jouw briefpapier, factuur- of offertepapier op orde te krijgen? Dan kan ik je hier natuurlijk bij helpen. Neem gerust contact met me op. Ook wanneer je toe bent aan een frisse wind door je huidige huisstijl!

Liefs Barbara

Geef een reactie