Stuur een kerstkaartje!

Hoe wens jij jouw familie en vrienden een fijne kerst?

We kunnen dit jaar niet met de hele familie aan het kerstdiner. Hoe laat je jouw familie en vrienden weten dat je aan ze denkt? Je kunt elkaar natuurlijk een e-mail sturen of een app-je, maar een persoonlijke boodschap op een gezellig kaartje is toch veel leuker?

Waarom sturen we eigenlijk kerstkaarten?

Over de hele wereld is het een gebruik om rond Kerstmis familie en kennissen een kerstkaart te sturen. Het overbrengen van een kerstwens is al heel oud. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden of kasteelheren.

Het versturen van kerst-nieuwjaarsgroeten begint pas in de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met daarop A Merry Christmas and a Happy New Year to You en daarbij de afbeelding van gezin wat kerst viert.

In de Verenigde Staten begon drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren erg populair en zo begint de traditie om met kerst kaarten te versturen. In Nederland worden trouwens in 1873 al de eerste wenskaarten verkocht door de Amsterdamse boekhandelaar Koster. Deze waren toen alleen nog maar gericht op Nieuwjaar. (bron: Wikipedia)

Kaarten kopen

Ook dit jaar heb ik in mijn Etsy Store weer hele leuke kerstkaarten voor je. Wie verras jij dit jaar met een leuk kaartje in de bus?

Klik op de afbeelding om de kaart in mijn Etsy Store te bekijken.

Kaartje gekozen, maar geen inspiratie voor op de achterzijde? Lees dan ook mijn vorige blog voor inspirerende teksten!

Korting!

Koop je deze maand minimaal twee setjes kaarten dan ontvang je van mij 10% korting. Hiervoor gebruik je de volgende code: KERST2020BO

Ik wens je liefdevolle, gezellig en gezonde dagen!

Liefs Barbara

Geef een reactie