Waarom gebruik maken van een social media template?

Een social media template wat is het en waarom heb ik het nodig?

In dit korte artikel neem ik je mee in de wereld van social media berichten oftewel ‘posts’. We zien ze dagelijks voorbijkomen, van je neefje of nichtje, maar ook van collega-ondernemers en natuurlijk die van jou zelf. Marketing bestaat voor een groot deel uit social media. Maar om te zorgen dat jouw posts niet verdrinken in de zee van andere posts, die dagelijks online komen, moet je opvallen.  

Als je denkt aan social media posts, welke berichten komen dan direct in jouw gedachten omhoog? Grote kans dat deze posts regelmatig voorbijkomen, gericht zijn op jou, omdat in je de doelgroep valt, maar ook dat ze een eigen herkenbare en unieke uitstraling of sfeer hebben. Deze herkenbare en unieke uitstraling wordt bereikt door het gebruik van social media templates.

Wat is een template?

Een template is een raamwerk waarbinnen je jouw beeld en of tekst kwijt kunt en waardoor het een herkenbare uitstraling krijgt, Dit kan ook gepaard gaan met herhalende elementen, zoals de herhaling van een slogan of icoon. Een template kan de volgende elementen bevatten: Het logo, de (merk)kleuren, eenduidige typografie, een terugkerend icoon en ga zo maar door. Een goed social media template hoeft deze elementen echter niet allemaal te hebben om op te vallen en te zorgen voor herkenbaarheid.

Hieronder een aantal voorbeelden van bekende merken en het gebruik van hun templates:

Opvallen en herkenbaarheid

Door het gebruik van een template val je op tussen de enorme hoeveelheid aan foto’s die geplaatst wordt. Nu kun je natuurlijk gewoon bij iedere post iets extra’s doen. Plaats een foto met een gekleurd kader, zet er een tekst op of plaatst er een grappige afbeelding op. Hier heb je geen template voor nodig. Je valt hiermee misschien wel op, maar je bent nog niet herkenbaar voor jouw doelgroep. Herkenbaarheid zit hem in de herhaling van elementen en consistentie in het gebruik ervan. Door het gebruik van zo’n 3 tot 5 verschillende templates zorg je voor herhaling. Hey! Weer dezelfde kleuren en plaatsing van elementen, maar wel een andere inhoud. Kortom je bent door het template herkenbaar en je blijft hangen bij je doelgroep door de herhaling, maar je content is nieuw. 

Stay on their minds

Dus wil je op de radar komen van je doelgroep en ook nog eens blijven hangen? Maak dan gebruik van social media templates. Je kunt hier eenvoudig zelf mee aan de slag. Online zijn hiervoor verschillende tools te vinden. Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Stuur me dan een berichtje of neem eens een kijk eens rond op mijn website en mijn portfolio

Liefs Barbara

Geef een reactie