Handige tools voor (non)designers

Handige tools

In dit artikel neem ik je mee langs een paar handige tools die ik wekelijks gebruik tijdens mijn werk als grafisch vormgever. Deze tools zijn niet alleen handig voor designers, maar ook wanneer je vaak werkt met grote bestanden of afbeeldingen kun je hier je voordeel mee doen.

Social media posts plannen

social posts plannen

Uit eten, op stap met vrienden, die leuke sportwedstrijd van je kind, op al deze momenten post je op het moment een leuke foto. Maar wanneer je Social media wil inzetten voor jouw bedrijf dan is het spontaan plaatsen niet altijd zo makkelijk. Gelukkig is het mogelijk om op de verschillende platformen vooraf je posts in te plannen. In dit artikel neem ik je mee in de voordelen van het plannen, waar je met plannen rekening mee moet houden en hoe je dit aan kunt pakken.

Plannen en organiseren

plannen en organiseren

Wanneer je net als ik een creatief brein hebt, dan ken je het gevoel dat je het ene moment alles onder controle denkt te hebben en het volgende moment niet meer weet wat je nu ook alweer aan het doen was. In dit artikel deel ik de tips die mij wel hebben weten te helpen orde te scheppen in de chaos.

5 inspirerende designtrends 

Designtrends

Wat is er in 2022 hot in designland? En dan vooral op grafisch gebied natuurlijk. Er zijn een hoop trends te spotten. En zoals gebruikelijk met trends; “you like it or you don’t”. Uit al die trends heb ik daarom mijn favoriete 5 gekozen. Vooral als inspiratiebron en zeker niet als stijlgids. Wie weet doe je nog wat leuke ideeën op voor jouw nieuwste project.

Brand archetypes

Brand Archetypes

Als je het hebt over jouw eigen onderneming/merk, dan heb je daar een bepaald gevoel bij. Je voelt snel of iets wel of niet bij jouw merk past. Bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een logo, huisstijl of bij het maken van een reclameflyer. Maar wat is dit gevoel en hoe breng je dit over naar …

Het HEIF-bestand 

Wanneer je weleens een foto hebt gemaakt met je iPhone en deze vervolgens hebt gedeeld, is het je vast wel opgevallen dat je foto een .HEIF is en geen JPEG. Maar wat is dat nu eigenlijk een HEIF? En wat als je deze nu niet kunt openen?